Annonce

Vegansk Poke Bowl med sriracha tofu

vegansk poke bowl med tofu og peanutbutterdressing

Vegansk Poke Bowl serveret med marineret tofu er super skøn, mættende og nem at variere. Salatskålen som stammer fra Hawaii er fuld af farverige grøntsager, syltet ingefær, tangsalat, sprød tofu og den lækreste dressing. Frisk, sund og nem at lave. Fuld af næring, protein og nydelse!

Vegansk Poke Bowl med tofu

I ved jeg elsker dem..BOOOOWWWLSSS!!
I dag snupper vi endnu en – for jeg bliver ALDRIG træt af dem.

I dag for i den lækre veganske opskrift på poke bowl som er:

  • Velsmagende og sund
  • Nem og hurtig at lave
  • Fuld af protein og næring
  • Farverig
  • Vegansk og nem at lave glutenfri
  • Sprød krydret tofu
  • Tilfredsstillende
  • Perfekt til tøm køleskabet
  • “Glad i låget bowl som smager forrygende”
Reklamelinks er markeret med*
vegansk poke bowl med tofu og peanutbutterdressing
Gem til madplan

Vegansk poke bowl med sriracha tofu

Vegansk poke bowl fuld af lækre grøntsager, sprød marineret tofu og den lækreste dressing. Perfekte måltidssalat som mætter og smager skønt.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 3 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Sriracha tofu

  • 200 g fast tofu
  • 1 spsk tamari
  • 1-2 spsk sriracha
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 1 spsk ahornsirup
  • 2 tsk risvineddike
  • 2 tsk miso
  • Evt. 1 fed hvidløg

Poke bowls

Tilberedelse

Marineret tofu

  • Dræn din tofu: For overskydende vand og skyl den herefter kort under koldt vand. Afhængig af din tofu kan du lægge den i pres mellem 2 viskestykker med en pande over i ca. 15 min, således det overskydende vand bliver presset ud. Dette afhænger meget af mærket.
  • Lav marinaden: Bland alle ingredienser sammen i en skål. Er du vild med hvidløg kan du tilsætte dette. Skær din tofu ud i ønsket størrelse og vend dem forsigtigt i marinaden. Du kan evt. komme dem i frysepose og vende det hele godt rundt. Lad tofuen marinere ca. 30 min. eller natten over.
    Hvis du vil bage din tofu forvarmes ovnen til 200° varmluft. Forbered imens ingredienserne til din poke bowl.
  • Tilbered din tofu i ovn: Klargør bageplade med bagepapir og læg din tofu herpå. Lad overskydende marinade blive i skålen. Giv dem først 10 min i ovnen. Vend dem og giv yderligere 10 min. Ønsker du her lidt ekstra sprødhed kan du give 1-2 min med grillfunktion.
  • Tilbered tofu på pande: Varm en god pande op til middel-høj varme med lidt olie. Kom tofustykkerne på, lad overskydende marinade blive i skålen. Steg dem nu sprøde på alle sider.

Poke bowl:

  • Forbered: Kog quinoa, finsnit spidskål, skær agurk i tynde skiver og optø edamamebønner. Blancher slikærter og kog rødbeder og lad afkøle, skær herefter i tern. De kan også rives groft i rå form. Forbered hummus samt dressing. Alt dette kan snildt gøres i god tid eller dagen før.
  • Saml dine skåle: Fordel quinoa og grøntsager i 3 skåle + den færdig tilberedte tofu.
    Top med syltet ingefær, tangsalat, avocado og sesamfrø.
    Server med hummus, dressing samt ekstra limebåde ved siden af.
  • Note: Husk mine mængder er vejledende. Vi er alle forskellige, så måske denne portion rækker til 2 eller 4 personer med ekstra tilbehør. Lav gerne ekstra grøntsager, quinoa og tofu. Du kan snildt gemme rester og tage med på madpakke dagen efter.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
vegansk poke bowl med tofu

Hvad er en Poke Bowl?

Poke bowl stammer fra Hawaii og har sammen med buddha bowls indtaget mange menuer verden over.
Poke bowls er traditionelt lavet med rå marineret fisk serveret i skål på en bund af ris med grøntsager og en skøn dressing.
De mest brugte ingredienser i en poke bowl er ris, edamamebønner, ingefær, tangsalat, sprøde grøntsager samt sesamdressing.

Alt dette kombinere vi i dagens opskrift men i en vegansk version af poke bowl med tofu. Er du ikke vild med tofu kan du altid bruge bønner eller justere med flere edamamebønner.
Tro mig du vil elske kombinationen af sprøde grøntsager, ingefær, tang og den lækreste sesamdressing!

Lav din egen veganske Poke Bowl

Vegansk poke bowl er opbygget efter samme princip som buddha bowls. Forskellen ligger i, at poke bowls traditionelt er opbygget omkring rå fisk, buddha bowls er traditionelt vegetariske og bygget omkring grøntsager og plantebaseret protein.

Dagens opskrift på vegansk poke bowl er serveret med marineret tofu i stedet for fisk. Fuld af protein og med den lækreste marinade.
Resten af vores poke bowl er lavet efter samme principper som buddha bowls, hvilket betyder du nemt kan variere og være kreativ med din bowl.
Her er de 5 grundprincipper:

Ris, quinoa eller andre korntyper

Traditionelt laves poke bowl med ris. Jeg har lavet min med quinoa som er proteinrigt og rig på næringsstoffer.
Men leg og udskift som du har lyst til. Ris, quinoa eller nudler er 3 lækre muligheder.

Proteinkilde

Proteinkilden i vegansk poke bowl er den største ændring, da vi ikke anvender fisk.
Du kan bruge tofu, edamamebønner, linser, tempeh, hummus eller falafler. Jeg serverer marineret tofu til som er sprødt på ydersiden, blød i midten, let stærk og fuld af umami. Du kan bruge samme marinade og riste fx. kikærter eller tempeh i.

Grøntsager & frugt

Her er der fri leg. Dog er poke bowl asiatisk inspireret og indeholder ofte edamame, agurk, syltet ingefær, tang og avocado.
Jeg kan godt lide at kombinere både grove og fine grøntsager samt teksturer og tilberedningsmetoder. Hermed bliver vi tilfredsstillet samt mættet både sanseligt og fysisk.

TIP TIL KØB AF SYLTET INGEFÆR & TANGSALAT:
– Syltet ingefær købes i større supermarkeder fx. menu, føtex mm. og kan ligeledes købes hos asiatiske forretninger.
– Tangsalat kan købes hos fiskehandleren (har ikke noget med fisk at gøre). Kan ligeledes findes på frost hos asiatiske forretninger.

Dressing

Poke bowl er ofte serveret med en saltet sesamdressing som modspil til den rå fisk. Jeg foretrækker dog mere dybde og knap så saltet dressing og serverer tahindressing med miso til. Asiatisk inspireret dressing lavet med tahin, lime, miso, ingefær, hvidløg og rundet af med sesamolie.
Den er fuld af umami!!
Er du mere til peanutbutterdressing vil den også passe perfekt.

Tilbehør & topping

Det sidste finish. Drys med ristede sesamfrø, frisk chili, koriander og server med ekstra lime. Er du ikke til syltet ingefær kan du i steder server med lime-syltet rødløg.

vegansk poke bowl med tofu

Marineret tofu med sriracha

Dagens bowl serveres med tofu i stedet for rå fisk, og før du tænker “tofu det kan jeg ikke lide” så læs med 😉

Tofu ER lidt en dealbreaker og det tog ligeledes mig godt 2 år før jeg rigtig blev fan og opdagede HVOR lækkert det kan være.
SÅ jeg bliver ved at drysse lidt tofu jeres vej så i ligeså stille måske tør udfordre, lege i køkkenet og blive tofu-mestre!
Tricket bag velsmagende tofu er marinade og tilberedning.
Marinaden vi anvender til dagens vegansk poke bowl er FULD af power og smag fra:

  • Tamari
  • Sriracha
  • Miso
  • Risvinseddike
  • Ristet sesamolie
  • Ahornsirup

TIP: Læs mere om Tofu, tilberedning og få mine bedste tips, tricks og ideer til tilberedning samt anvendelse i dette indlæg – Læs med HER

vegansk poke bowl med tofu

5 mættende Bowls

Skør med bowls som jeg?
Her for du 5 af mine favoritter som alle løbende bliver serveret herhjemme.
Husk at du snildt kan lege med råvare, bytte rundt eller bruge anden dressing. Mit ønske er du for lyst til at gå i køkkenet og teste, lege og udvide din horisont – skidt pyt om du mangler en ingrediens eller hellere vil have brød til. Det vigtigste er du NYDER det og processen!

5 FAVORITTER:

NU er der kun én ting at sige: LET’S BOWL & MAKE TOFU..
Ps. er du habil med spisepinde kan du jo tage en udfordring op 😉 Tag mig gerne på Instagram så jeg kan se dine evner – Let’s eat!
(Bare så vi er ærlige – jeg kan ikke spise med pinde – HAHA)

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments