
dadelkugler med tahin og lakrids – 2 favoritter mødes med tvist
Dadelkugler med tahin OG lakrids!! Do you freaking kidding Alberte?! NOPE !
Den er go’ nok. Kuglerne HER er foreningen af de 2 fødevarer jeg nærer et helt særligt bånd til 😉 HAHA! Plus eksta tvist – “tvist-skuffen” you know.
Vi har snakket om dem før – Hvordan dadler kan bruges i alt fra Romkugler, Buddhabowls, topping på smoothiebowls, ELLER blot den helt klassiske fyldt med peanutbutter ELLER tahin!! OHHH MY!!!…
Tahin, ja hvad skal jeg sige – DET ER BARE GODT.
Lakrids!! AMEN altså, jeg spiser det på og i alt – det giver en lækker dybde, sødme og kant!
2 er bare bedre end 1 ! dadelkugler og veninde
2 dadelkugler er bare bedre end 1, for tro mig, man kan ikke nøjes !
2 opskrifter med tahin og lakrids er lækre end 1. For ærligt kan vi få for meget af dem?
2 tosser i køkkenet er SÅ meget sjovere end 1!
JAA jeg er simpelthen ovenud tos’ glad for at NETOP dette indlæg deles med min skønne veninde Maria der driver den piv lækre blog Vanløseblues.
Jeg har kendt Maria lidt over et år, men hun er allerede et af de mennesker der kender mig bedst! Jeg har grint, grædt, danset, spist og bevæget mig igennem livet med hende.
TAK skønne Maria for at være den veninde DU ER for mig.
Hun er og har været en kæmpe inspiration, gav mig mod til tro på mig selv og denne blog, mod på at være mere mig, mod på at have mig i praktik og nu arbejde med mig!
OG så var hun det menneske der for alvor introducerede mig og skabte kærligheden til TAHIN!
Den kærlighed til hende OG tahin fejre vi sammen i dag, ved at give jer 2 opskrifter som hver indeholder tahin.
Dadelkugler på tahin, lakrids samt citron – HAPS!
Cremet grød med hemmelig ingrediens (Helse Elserne har fiflet) samt lakrids og citron. Dernæst toppet med bla. tahin. NOMMENUM.
Opskriften på denne lækkerbisken finder du ovre hos Maria.
Tahin og lakrids all day every day.


tahin – dadler – lakrids! uimodstålige dadelkugler
Men hvad er det som gør de her dadelkugler så uimodståelige? Vi har været liiiidt inde over det – men jeg har gemt en hemmelighed eller 2. For dadelkuglerne indholder flere nærende ingredienser, som ikke blot smager top dollar men din mave samt fordøjelse vil nyde godt af.
- Dadler – Er mesterværket. Hvem skulle tro en så simpel tørret frugt kunne være så freaking amazing!! Når vi blender dem sker magi, daddelmassen er sød, cremet og binder de øvrige ingredienser sammen.
- Tahin – YEEP – just do it 😉 Er du dog ikke fan, som i SLET ikke kan du udskifte vidunderet (i kan se jeg prøver at overtale HAHA) med bla. peanutbutter eller mandelsmør, sidstnævnte ville være konge.
- Lakrids – Min nye yndlingskrydderi. Varm, dyb og intens i smagen.
- Citron – Syren og sødmen fra citronskal spiller super godt op af den intense lakridsmag.
- Svesker – JEP dadlerne har fået en makker – de lækreste bløde svesker. Som sammen med dadler søder og binder kuglerne sammen. Men svesker har en mere dyb smag og gør godt for bla. maven. Det ikke sidste gang jeg leger med svesker!
- Mandler – Tilføjes til sidst og blendes kort med så der stadig er bid og tekstur i kuglerne. Hvem elsker ikke smagen af mandler?!



dadelkugler – den perfekte snack
Jeg kan ikke skjule min glæde for snacks! Ikke blot findes der utallige lækre, nemme samt mundvandsløbende af slagsen.
Men de giver samtidig kroppen en masse power i løbet af dagen, men ikke fra nærings-fattige, nemme løsninger.
NEJ – her giver vi kroppen de bedste forudsætninger til at arbejde med os, fungere og give os netop den energi vi har brug for.
Power til krop og sjæl.
Jeg håber i vil give jer i kast med disse lækkerbiskner – Jeg har allerede spist mig igennem en portion eller 2…
NYD dem alene, sammen med familie, venner..
Tag med med dig i skole, på arbejde, tur eller hvor DU lige har lyst og brug for en nærende lækker snack.
Glædelig snack attack.

Dadelkugler med tahin og lakrids
Ingredienser
- 2,5 dl dadler (uden sten)
- 10 stk saftige svesker
- 1 stk citron
- 2 tsk lakridspulver
- 2 spsk saltet tahin
- 2,5 dl mandler
topping
- Sorte sesamfrø
- Hvide sesamfrø
Tilberedelse
- I foodprocessor tilsættes udstenede dadler, svesker, skal fra 1 citron, lakrids samt tahin. Køres til ensartet og jævn masse. Skrab evt. ned af siderne løbende.*TIP: Bruger du usaltet tahintilføj da ½ tsk. flagesalt.
- Tilsæt mandlerne og puls massen massen indtil den er sammenhængende men stadig har bid fra mandler.
- Trilles til kugler og vendes i sesamfrø. Opbevares på køl indtil de spises.