Annonce

Amerikanske pandekager med chokolade og banan – Uden æg

nemme amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager med chokolade, banen og yoghurt er himmelsk lækre, luftige, nemme at lave og klar på 20 min. Opskrift på små bananpandekager uden æg og mejeriprodukter er vanedannende og tilfredsstillende!

Amerikanske pandekager med chokoalde

Fluffy små amerikanske pandekager med chokolade!!
Jeg mener SE dem lige. Så luftige. Få simple ingredienser og klar på 20 min.
Dem vil du ikke undvære i dit liv.

Pandekagerne havde jeg dog SÅ svært ved at navngive, da de har mange dæknavne – Haha!

Bananpandekager uden æg – Jeps her kan vi alle være med og ingen vil smage forskellen..
Amerikanske pandekager med banan – Men du kan også lave dem med æblemos..
Veganske amerikanske pandekager – Opskriften er uden mælk, smør, æg..
Chokoladepandekager – I mean chokolade. Men det navn gemmer vi en anden god gang 😉
Himmelske små pandekager med instant lykke og glæde! Okay måske lidt langt navn – Haha..

Nå men som i kan læse endte vi med: Amerikanske pandekager med chokolade!
Det indkapsler essensen af hjemmelavede små tykke pandekager fortryllet med chokoladeknapper og et strejf af vanilje.
Jeg har virkelig GLÆDET mig til at dele opskriften på pandekagerne som er luftige, fyldt med chokolade, lækre og tilpas søde.
Perfekt til eftermiddagshyggen, madpakken, brunchbordet eller måske som dessert med vaniljeis eller flødeskum..!

amerikanske pandekager med chokolade

Opskrift på amerikanske pandekager med chokolade

Reklamelinks er markeret med*
bananpandekager uden æg
Gem til madplan

Amerikanske pandekager med chokolade

Amerikanske pandekager med chokolade og banen er luftige og lækre. Opskriften er nem at lave, klar på 20 min. og helt uden æg.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 8 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 150 g soyamælk
  • 50 g neutral yoghurt
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 30 g smør
  • 100 g bananmos
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 180 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 nip salt
  • 35 g chokoladeknapper

Tilberedelse

  • Bland soyamælk, yoghurt og æblecidereddike sammen i skål og sæt til side ca. 5 min. Smelt smørret og lad det afkøle let.
  • Bland sukker, vaniljesukker, mel, bagepulver, natron og salt sammen i større skål.
  • Efter ca. 5 min. tilsæt bananmos og smeltet smør til din våde blanding og pisk godt sammen. Hæld blandingen over dine tørre ingredienser og pisk godt men hurtigt dejen sammen. Pas på IKKE at overpiske, der må godt være små melklumper i dejen. Dejen vil være tyk.
  • Kom dine chokoladeknapper i og vend forsigtigt rundt, sæt til side 3-5 min. mens du varmer panden op.
  • Varm pande op til middel-varme og steg pandekagerne i lidt smør eller olie. Vend dem når de begynder at boble i overfladen, og er lysebrune i bunden.
    *TIP: Er dejen for tyk kan du justere med en anelse mere mælk. Det afhænger meget af hvor moden din banan er. Omvendt er den for tynd tilsæt lidt ekstra mel (evt. ved brug af æblemos)
  • Server pandekagerne med banan, ahornsirup, vaniljeis, yoghurt, friske bær og/eller mere chokolade. Du kan også snildt nyde dem som de er.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Luftige amerikanske pandekager med chokolade og banan

Amerikanske pandekager er traditionelt fra USA og lavet med kærnemælk. Pandekagerne er små (modsat vores klassiske pandekage i Dansmark) tykke, lækre og luftige.

Dagens opskrift er tvistet med banan i stedet for æg og soyamælk + æblecidereddike for hjemmelavet kærnemælk – OG chokolade for at gøre dem ekstra uimodståelige.
Pandekagerne er super nemme at lave ved blot at blande de våde ingredienser i en skål, de tørre i en anden, og til sidst vende sammen. Til slut vendes chokoladen i dejen, pandekagerne steges og er nu klar til servering.

Tips og tricks til pandekager med banan og chokolade

  1. Soyamælk + æblecidereddike = vegansk kærnemælk:
    • Husk at lade blandingen stå nogle minutter for at lave “vegansk kærnemælk”. Du kan bruge andre plantemælk men soya er bedst da proteinindholdet er højest.
  2. Natron + bagepulver:
    • Den ene kan ikke erstatte den anden og omvendt. I bagning uden æg er der særlige tricks der hjælper til at skabe samme luftighed vi ser med æg. Kombinationen af natron + bagepulver + syre (æblecidereddike) er vores vej til luftige pandekager.
  3. Pas på IKKE at overpiske dejen:
    • Du må ikke overpiske dejen. Så ender du med tunge, kompakte pandekager. Blot pisk kort igennem, der må godt være få klumper tilbage i dejen.
  4. Juster tykkelsen på din dej:
    • Pandekagedejen vil være tyk, men oplever du enten dine pandekager flyder for meget ud eller er for kompakte kan du justere med mel/mælk. Det afhænger af hvor moden din banan har været.
  5. Kan jeg bruge andet end bananmos?
    • Du kan bruge æblemos i stedet. Jeg køber en færdiglavet i supermarkedet som er nem at have stående på køl.
  6. Kan jeg lave opskriften glutenfri?
  7. Kan jeg undvære/erstatte chokolade?
    • Du kan snildt udelade chokoladen. Prøv at erstatte med blåbær eller hindbær.
  8. Hvordan opbevarer jeg mine pandekager?
    • Amerikanske pandekager er bedst på selve dagen men kan fryses ned med mellemlægspapir imellem. Rester af pandekagerne opbevares på køl og smager bedst lunet i ovnen. Pak dem ind i folie når du luner dem.

Veganske pandekager uden æg

Det slet ikke så svært som man tror at trylle lækre pandekager frem uden æg! Alt fra salte og søde, tykke og tynde. Her for i 3 af mine favoritter:

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments